Novice


Vivese Senso Duo
Izpadanje las - ženski problem rešen!
https://phytonutrition-sante.com/sl/vivese-senso-duo-mnenja/

HerbaSnorex
Boj danes smrčanje!
https://phytonutrition-sante.com/sl/herbasnorex-mnenje/

24.08.2002

Bernd Zangerl preplezal nov problem z oceno Fb 8c
Ste kaj novega uspeli preplezati? Je mogoče vaš prijatelj ali znanec uspel kaj težkega ponoviti?
Ali bi radi sodelovali pri nastajanju največjega slovenskega plezalskega informacijskega središča? Pošljite vaše prispevke na naslov info@slo-climbing.com, kjer jih bomo z veseljem objavili.<<< Prva stran

 

Avstrijec Bernd Zangerl (Samsara) je dne 09.08. ob 16.00 uspel preplezati svoj projekt v balvanskem področju Alm v bližni Flirscha (Avstrija), nedaleč od svojega doma.
Bernd je aktivno projekt poskušal preplezati že zadnje tri poletja, ker je le takrat primeren za plezanje, saj leži na nadmorski višini nekje okoli 2300 metrov nad morjem.
Bernd je problem poimenoval Viva la evolution, po najljubšem dj-mixu "Madrid de los Austrias".
In ocena? Bernd je prepričan, da je problem Viva la evolution težji od problema Dreamtime in za nov problem predlaga oceno "težko" Fb 8c.

Ekipa Slo-climbing.com in ekipa Samsare Berndu čestita ob njegovem uspehu!
 

 
   


Perle Bleue

https://phytonutrition-sante.com/sl/perle-bleue-mnenja/
Gube - problem rešen!


Hallu Motion

https://phytonutrition-sante.com/sl/hallu-motion-mnenje/
Hallux ni več problem. Preverite!
   
   

23.08.2002

Lo Piccolo v Gorges du Loup II
    Francoz Cedric Lo Piccolo je ponovil še eno zahtevno smer v sektorju Déversé, smer Total eclatch (8c).
   
   
   
   

22.08.2002

Kurešček 2002 - Tekma rekreativcev in otrok najmlajših kategorij v športnem plezanju
    Športno plezanje - Težavnost za cicibane-ke, mlajše dečke-deklice in za plezalce brez tekmovalne licence 2002 (rekreativce)
Datum in kraj dogajanja: 6. in 7. september na Golem nad Igom (20 km iz Ljubljane)
Urnik tekmovanja:
petek 06.09.2002 ob 17h
rekreativci nad 18 let (brez tekmovalne licence 2002), štartnina 500 SIT
sobota 07.09.2002 ob 11h
cicibani in cicibanke, mlajši dečki in mlajše deklice z licenco ali brez, štartnine ni
Opomba: pleza se z varovanjem od zgoraj (top rope)
Prijava: tekmovalci-ke se prijavijo najkasneje do petka 23.08.2002


Vodnja tekmovanja:
Vito Čehovin, Bilečanska 4, 1000 Ljubljana
Tel.: 041-561-061 (Vito)
E-mail:vito.cehovin@fri.uni-lj.si
   
   
   
   

21.08.2002

Še en problem z oceno Fb 8b za Kinderja
    Američan Joe Kinder je uspel preplezati še en problem z oceno V13/Fb 8b, tokrat je uspel v problemu Eternia roof v Chaos Canyonu.
   
   
   
   

20.08.2002

Rezultati tekmovanja v balvanskem plezanju za pokal Karbiduke
    Sobota je mimo in z njo tudi tekmovanje v balvanskem plezanju za zmagovalca v KARBIDUKA 2002 mastersu!

Zmagovalec Masterja je Matej Sova, drugo uvrščeni je bil Klemen Bečan, tretje mesto pa je osvojil tekmovalec iz Hrvaške - Marko Rožman!!

Boulderca je ispadla res noro. Fantje so se res trudili in poizkušali rešiti probleme, ki jih je za njih pripravil Urh Čehovin! Zgoraj naštetim je šlo najboljše pa tudi ostali so se odrezali in pokazali svojo moč in znanje.

Uradni rezultati bodo objavljeni na uradni strani festivala www.karbiduka.com.
   
   
   
   

19.08.2002

Parady ponovil balvanski problem z oceno 8b
    Američan Luke Parady je uspel v kanjonu Chaos ponoviti balvanski problem Eternia (V13/Fb 8b). Luke se je pred tem mudil v Evropi in nazadnje mu je uspelo preplezati še balvanski problem Massive Attack (Fb 8b) v Magic Woodu (dolina Averstal, Švica).
   
   
   
   

19.08.2002

Caminati na Korziki
    Italijan Michele Caminati je uspel v Carpineru na Korziki ponoviti problem Squalo 3/3D (Fb 8a+), ki ga je kot prvi preplezal Marco Calibani.
   
   
   

19.08.2002

Francoz uspešen na flash
    Francoz Frederic Tuscan je nedavno v plezališču Orpierre uspel na flash preplezati neimenovano smer z oceno 8b.
   
   
   
   

14.08.2002

Master boulder Sežana 2002
    Vabimo vas, da se udeležite tekme v balvanskem plezanju, ki se bo že tretje leto dogajala v športnem parku v Sežani, dne 24.8.2002. Kot vsako leto bomo poskrbeli za prijetno počutje, tekmovalnost in veselico. Tako nam bodo po končanem finalu pozno v noč zaigrali skupini PRIDIGARJI in PUDING FIELDS.

Nagrade so mamljive, štartnina pa znaša 2000 SIT.

Program:
-ob 9h kvalifikacije (moški)(ženske)
-ob 21h finale (ženske)(moški)
-ob 22,30 koncert

Prijave tekmovalcev lahko pošljete na naslov:

Luka Fonda
Lokev 5c
6219 Lokev

Gsm:. 041/213-231

Ali na e-mail:luka.fonda@siol.net
   
   
         
   

14.08.2002

Tekma v Novem mestu
    V Novem mestu pripravljajo tekmo v prostem plezanju na umetni steni na Loki 24.avgusta 2002. Glede na število udeležencev bodo postavljene kategorije. Predvideno število vseh udeležencev je 30. Prijavnina je 1000 Sit. Vsi udelezenci dobijo majico. Tekma je bo bolj rekreativnega značaja.

Več informacij dobite na strani:
http://www.drustvo-dns.si
   
   
   
   

14.08.2002

Avstralske novice
    James Scarborough je uspel opraviti tretji vzpon v problemu Live To A New Bet (V11/Fb 8a), za katerega meni da zasluži oceno V12/Fb 8a+.
Sharik Walker je uspel v Balkansu uspel ponoviti problem L'homme Obu (V11/Fb 8a) in Villasu problem Contact (V12/Fb 8a+).
   
   
   
   
   
   

13.08.2002

8c-ji
    Avstrijec Wolfgang Rottensteiner je v Ötztalu (Avstrija) uspel v smeri Markusa Haida Waldläufer (8c).

Andy Rather je uspel v Riflu (ZDA) ponoviti smer The Crew (8c).

Belgijec Nicolas Favresse je uspel na potovanju po Španiji preplezati kar tri smeri z oceno 8c. V Rodellarju je uspel v smereh Welcome to Tijuana in Pate Negro, v Onatiju pa v smeri Honky Tonky.

Francoz Eric Siguier je v St. Antoninu uspel v smeri Chicken deluxe (8c).

Poljak Adam Pustelnik je v Frankenjuri uspel v smeri Burn 4 U (8c).

Roman van der Werf je postal prvi Nizozemec, ki mu je uspelo preplezati smer z oceno 8c. V Annotu (Francija) je uspel v smeri Tribal Dance (8c).
   
   
   
   

13.08.2002

Triora Bouderfest 2002
    Italijanski plezalci 24. in 25. avgusta v Triori pripravljajo netekmovalno srečanje balvanskih plezalcev. Več informacij najdete na strani organizatorjev:www.crazyclimb.com
   
   
   
   

13.08.2002

Lo Piccolo v Gorges du Loup
    Francoz Cedric Lo Piccolo je ponovil smer Ultimate Sacrifice (8c+) v sektorju Déversé, ki se nahaja v plezališču Gorges du Loup (Francija).
   
   
   

12.08.2002

Perko uspešen v Italiji
    Uroš Perko je pred kratkim uspel v bližini Trsta (Italija) ponoviti smer Il sikario sanguinario (8c) za katero je potreboval deset poskusov. Perko je uspel preplezati še več lažjih smeri, ter dve smeri z oceno 7c+ in eno z oceno 7c/c+ na pogled.
   
   
   
   

12.08.2002

Kubista z dvema novima smerema
    Avstrijec Arthur Kubista je v Spodnji Avstriji uspel preplezati dve nove smeri. Najprej je uspel v smeri Keitos Palast (8c), ki se nahaja v plezališču Atlantis, nato pa še v smeri Ein Teufel braucht die Hölle nicht (8b+) v Peilsteinu.
   
   
   
   

05.08.2002

Vodlan uspešen na pogled v smeri z oceno 8a
   

 

Klemen Vodlan - Klemzy se nam je javil iz španskega Rodellarja kjer je uspel na pogled preplezati smer El Sepes z oceno 8a. Klemzy se je tako včanil med redke Slovence, ki jim je uspelo na pogled preplezati tako težko smer. Več o Klemzyu in njegovih podvigih pa ob njegovi vrnitvi v Slovenijo.
 
   
   
   
   

05.08.2002

Še en problem z oceno Fb 7c+ za Randsovo
    Američanka Lisa Rands, ki je nedavno zmagala na balvanskem mastru v L'Argentièru (Francija), je uspela v balvanskem centru Magic Wood v dolini Averstal (Švica) ponoviti balvanski problem Du Côte de Seshuan (Fb 7c+).
   
   
   
   

04.08.2002

Sova v Franciji
      Pred dnevi se iz Francije vrnil Matej Sova (ŠPO Tržič, Mammut), ki je med tekmovanji za svetovni pokal obiskal plezališča Freissinieres in Orpierre, kjer je uspel opraviti nekaj zelo zahtevnih vzponov.
V plezališču Freissinieres je na pogled uspel v smereh: Si proche, si loin (7c+), Hercule Poirot (7c/c+), Mission Impossible (7c) in Bas les masques (7b+). Matej je nato obiskal še Orpierre, kjer je uspel preplezati že svojo drugo smer z oceno 8a+ na pogled, petindvajset metrov dolgo smer Hurlement.
V tretjem poskusu pa je uspel preplezati še zelo previsno smer Je suis une hyene (8b+), kar je bila že njegova deseta smer z oceno 8b+.
 
   
   
   

02.08.2002

Poljak v Frankenjuri
Poljak Adam Pustelenik je obiskal Frankejuro, kjer je uspel opraviti nekaj zahtevnih vzponov. Adam je z rdečo piko uspel v smereh: Sundance Kid, Drive by shooting (obe 8c), Straight Edge, Donnerkuppel in Osmoween (vse tri 8b+).
Na pogled pa je Adam uspel v smereh: Simon, Sunblocker in Out of Berlin (vse tri 8a).
   
   
   
   

01.08.2002

Mur ponovil najtežji balvanski problem na Passo Sella
   

Blaž v Mecci

Blaž Mur (AO Žiri, Ino d.o.o., Samsara) je konec prejšnjega tedna obiskal balvansko področje v neposredni bližini prelaza Sella v italijanskih Dolomitih, ki so ga pred dvema letoma nadelali Švedski plezalci.
Blaž je poleg lažjih problemov uspel v dveh dnevih preplezati tudi najtežji problem Mecca, ki je ob nastanku nosil oceno Fb 8a. Problem je kasnjeje ponovilo kar nekaj odličnih balvanskih plezalcev npr. Nemec Toni Laprecht, ki ocene niso zniževali. Po mnenju lokalnih plezalcev pa problem zasluži oceno Fb 7c.
Blaž je uspel preplezati še mnogo lažjih problemov.
   
   
   
   

01.08.2002

Tekma v balvanskem plezanju v Črni na Koroškem - Črna OPEN
    Alpinistični klub Črna vsako leto v okviru Turističnega tedna v Črni že tradicionalno predstavlja svoje aktivnosti in delovanje. Ker malo spremembe nikoli ne škodi smo se v letošnjem letu odločili za drugačno obliko predstavitve in sicer z organiziranjem tekmovanja v balvanskem plezanju (boulder tekmo). Datum tako imenovanega alpinističnega dneva je bil že vnaprej določen in na našo žalost (ter mogoče še na žalost koga drugega) sovpada z balvansko tekmo v Trbovljah, torej se bo tudi naša tekma odvijala v petek 16. avgusta 2002 v Črni na Koroškem, pred hotelom Krnes.
Ob 10.00 dopoldne se bodo na boulderju pomerili za praktične nagrade otroci in mladina do 15 leta starosti, prijavnine za dopoldanski del tekme ni.
Ob 16.00 se bo začela »ta zaresna« tekma v moški in ženski kategoriji, nagrade se bodo podelile iz denarnega sklada (predvidena skupna višina denarnega sklada 150.000 tolarjev). Število tekmovalcev in tekmovalk je omejeno in sicer na 30 v vsaki kategoriji. Za tekmovalce in tekmovalke, ki se bodo prijavili do 15. avgusta, znaša štartnina 1.000 tolarjev, za »zamudnike« pa 1.500 tolarjev.
Predprijave in podrobnejše informacije na telefon: 02 82 38 201 ali GSM: 031 652 398 – Iztok, 041 657 681 – Barbara, 031 294 171 - Miran

Po končani tekmi in razglasitvi rezultatov bo imel alpinist Marko Prezelj predavanje z diapozitivi, obvezno pa sledi seveda tudi »gavda«, ki je v Črni tekom turističnega tedna nikoli ne manjka (podrobnosti o dogajanju na že 47. turističnem tednu v Črni na www.crna.si).
   
   
   
   

01.08.2002

Tekmovanje v balvanskem plezanju za pokal Karbiduke
    Tekmovanje organizira ŠKLAB - klub zasavskih študentov. Tekmovanje v balvanskem plezanju je razdeljeno na dva dela, v petek 16. avgusta se bo ob 16h začel Karbiduka OPEN iz katerega bodo najboljši plezalci povabljeni v Karbiduka MASTERS, ki bo potekal v soboto 17. avgusta ob 18h.

Obe tekmovanji se bosta zgodili na nogometnem igrišču Partizan v centru Trbovelj.

Plezalci se prijavijo prek prijavnice za tekmovanje v balvanskem plezanju za pokal Karbiduke na strani www.karbiduka.com ali pa po telefonu na Blaž Praznik, 041-461-331. Predhodna prijava je obvezna.

Prijavnina za tekmovanje Karbiduka OPEN znaša skromnih 1000 SIT, prijavi se lahko vsakdo. Prijavnine za tekmovanje Karbiduka MASTERS ni. Prijavnina se poravna na dan tekmovanja ob registraciji v izolacijsko cono.

Obe tekmovanji bosta potekali posebej za ženske in moške.

Nagradni sklad za tekmovanje Karbiduka MASTERS je denarni in znaša 160.000 SIT (50.000 SIT, 20.000 SIT, 10.000 SIT, za prvo, drugo in tretjo uvrstitev) Nagradnega sklada v tekmovanju Karbiduka OPEN ni, je pa zagotovljena dobra volja.

Vse dodatne informacije dobite od Blaž Praznik 041-461-331, blaz.praznik@email.si
   
   
   
   
   
    Julijske novice