SNOWBO(UL)ARD(ER)ING ČRNI VRH
-Avtor: Blaž Mur-

Prav neverjetno je, kako lahko delajo umeten sneg. Ko bi lahko na tako enostaven način delali umetne balvane. Očitno oboje ne gre. Na Črnem vrhu naredijo veliko umetnega snega, katerega stranski produkt so naravni balvani.

Perle Bleue

Gube - problem rešen!
https://phytonutrition-sante.com/sl/perle-bleue-mnenja/
Formexplode

Priprava za mišične mase!
https://phytonutrition-sante.com/sl/formexplode-mnenja/

Ko se pelješ proti iz Cerkna proti spodnji postaji štirisedežnice Brdo, greš med dvema ogromnima balvanoma. Vedno sem si govoril, da si jih bom enkrat pobliže pogledal, pa je bilo vedno toliko snega da nisem imel kam parkirat. Spomladi, ko pa je sneg razen na smučišču seveda skopnel sem si jih pobliže pogledal. Ko sem prišel do spodnjega sem videl, da so nižje v gozdu še manjši balvani, čisto na koncu pa je še ena velika previsna stena. Bil sem tako navdušen, da sem šel takoj k kmetu, in vprašal če lahko plezamo tam gor. Sledil je prijazen odgovor: ''lahku, lahku, sam de se nau kirmu kej naridlu''. Prve smeri so nastale spomladi po 3-urnem boardanju po župi (Čufta, Onemove.com…). Resnega dela pa smo se žirovski plezalci lotili letos poleti, ko smo očistili, preplezali in označili približno 40 problemov. Težkih problemov še ni, čeprav je prostor tudi zanje, res pa je tudi tisti 6b-ji niso prav lahki. Kdor v enem obisku prepleza vse probleme dobi pivo pr' Gabrijelu v Cerknem.

Dostop
Iz Cerkna proti Smučarskemu centru Cerkno. 1 km pred spodnjo postaja 4-sedežnice Brdo se zapelješ med dvema velikima balvanoma, avto pustiš na za levim balvanom. Balvani se nahajajo nad in pod cesto.
Dostop je možen torej iz Cerkna, možno pa je priti tudi preko Škofje Loke, Železnikov in Davče. Slednji dostop bo verjetno bolj ustrezal bolderašem iz osrednje Slovenije, Primorcem pa prvi.


Najprimernejši čas plezanja
Balvani ležijo v mešanem gozdu na nadmorski višini 1000 metrov, zato je poletje najprimernejši čas. Drugače pa je možno plezanje preko celega leta. Balvani se po dežju razmeroma hitro posušijo.

Vodniček za balvane Črni vrh
Blaž Mur pripravil brezplačen vodnik za balvane Črni vrh, ki ga lahko brezplačno poberete z naše strani in si ga natisnete na vaš tiskalnik.
Komercialno razmnoževanje ali uporaba dela vsebine brez pristanka avtorjev ni dovoljeno!

Če želite vodnik v Acrobat pdf datoteki (cvrh.pdf) kliknite tukaj.
Če na svojem računalniku nimate nameščenega Adobe Acrobat Reader, kliknite na slikico .
 
 
 
 

©www.slo-climbing.com